[ad_1]
Ardei copți la borcan ca la bunica. Rețetă fără conservanți și foarte simplă. Vă prezentăm o rețetă pentru cămara de iarnă delicioasă și foarte simplă.
Ardei copți la borcan ca la bunica. Ingrediente necesare:
- Ardei copți
- Frunze de țelină
- 1-2 fâșii hrean
- Sare, ulei
- Usturoi (opțional)
Mod de preparare:
- Alegem ardei cărnoși, sănătoși și fără lovituri sau pete. Îi coacem, îi curățăm și îi lăsăm la răcit.
- Zeama lăsată de ardei nu se aruncă: o folosim dacă punem ardeii la borcane.
- Umplem borcanele cu ardeii copți, adăugăm și zeama, hreanul, felii de usturoi, câteva frunze de țelină și un vârf de cuțit de sare.
- Completăm cu ulei și închidem ermetic borcanele cu capace.
- Punem la baza unei cratițe un prosop și așezăm borcanele deasupra. Turnăm și apă în cratiță, cât să ajungă până la capace și punem pe foc.
- Din momentul în care apa din cratiță dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute.
- Oprim focul și le lăsăm să se răcească în cratiță, până a doua zi.
Varza murată este, fără îndoială, unul dintre preparatele preferate de români în sezonul rece. Gospodinele din toate colţurile ţării pun cantităţi uriaşe la murat, aceasta fiind folosită şi pentru pregătirea delicioaselor sarmale. Pentru a obţine o varză murată gustoasă există un ingredient secret pe care doar unele persoane îl folosesc.
Ingredientul de care habar nu aveai că se pune în varza murată
Fie că alegi să o faci călită şi cu afumătură, să o foloseşti ca salatâ pentru cele mai bune fripturi sau să prepari sărmăluţe, varza murată este un deliciu. Reţetă importată de la nemţi, aceasta este iubită de toţi românii, motiv pentru care care toate gospodinele o prepară toamna. Puţine sunt, însă, cele care au habar de un ingredient care face ca varza murată să fie mai bună decât de obicei.
Mai exact, bătrânele de la ţară pun, alături de celelalte condimente, gutui. Parfumate, aromate şi dulci, acestea dau o savoare cu totul specială. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru cea mai bună reţetă de varză murată. Citește rețeta aici.
[ad_2]
Source link