[ad_1]
Traian Galleguillos este fost concurent la ediția a doua de MasterChef România de la ProTV și finul lui Wilmark. Pasionat de mic de arta culinară, pe care a mostenit-o în timp de la părinții săi, Chef-ul s-a născut din mamă româncă și tată chilian și are o experiență îndelungată în domeniul gastronomic, lucrând în mai toată lumea. Ce s-a întâmplat cu Traian Galleguillos de când a participat la MasterChef și până azi, cu ce se ocupă acum și unde și-a propus să ajungă cu arta culinară, Traian Galleguillos ne-a povestit pentru Ciao.ro!
Ai umblat ceva prin lume cu pasiunea ta culinară, până în 2003 când te-ai întors în țară! Dintre Germania, Spania, Grecia, Italia, Anglia, Chile și Columbia, ce țară te-a atras cel mai mult? Unde ți-ar fi plăcut să te stabilești și de ce?
Evident, toate aceste țări au specificul și frumusețile lor particulare! Latino America cu oamenii, calzi și primitori, varietatea de produse, parfumul lor! Anglia și Germania (destul de “calde” pentru mine, diferite în felul lor… dar, clar.. acasă este tot acasă! Toate aceste peripeții, mi-au întărit bagajul culinar și nu numai! Dacă nu aș alege, România, deși este pe primim loc! Aș alege, Spania și Italia!
Ce bucătărie este preferata ta, din toate locurile în care ai experimentat gătitul?
Ca și tip de bucătărie, aș merge pe un mix de latino-american și mediteranean! O bucătărie plină de gust, simplitate și culoare!
Te-a ajutat participarea la Masterchef? Ai vreun regret că nu ai mers mai departe? Ai dat sau nu lovitura?
Experiența MasterChef, într-adevăr, a fost o lecție în viață, plină de adenalină, necunoscut, tensiune…dar, toată această nebunie are și frumusețea ei! Regretele sunt pentru oamenii care privesc înapoi! Mie îmi place să învăț din experiențe și să mă îmbunătățesc! Să merg Înainte, mereu! Nu pot spune că am dat lovitura, însă, m-am bucurat de ceva notorietate!
Cum arată viața ta de atunci și până azi? Cât de mult s-a schimbat?
Ce pot spune despre viața mea, s-a schimbat în bine? Eu, cred că da! Fiecare pas înainte este un pas bun! Am dezvoltat și am lucrat la proiecte interesante atât în țară, cât și în afara ei!
Dar tu cât de mult te-ai schimbat de atunci?
Vorbind despre schimbare! Chiar astăzi priveam o poză cu foșți colegi de la MasterChef, când mi-au făcut o vizită la restaurantul Escargot, unde am putut colabora cu Răzvan Exarhu! Schimbarea fizică este evidentă! Schimbarea pe partea de experiență a crescut enorm! Sunt un om, căruia îi place să studieze! Mai ales în domeniul ăsta.
Schimbarea vine treptat și, odată cu ea vine și cumulul de experiență!
Mama ta e româncă iar tatăl chilian. De la ei ai moștenit pasiunea pentru bucătărie?
Moștenirea și pasiunea mea pentru gătit, da, face parte din familie! Mama mea este cea care mi-a inspirat plăcerea și bucuria de a găți! Tatăl meu, este chef de profesie, o altă latură care a ajutat la dezvoltarea mea ca om și Chef!
În zona profesională, îți lipsește ceva anume? Unde ți-ai propus să ajungi și cu cine îți dorești să lucrezi din zona horeca?
Referitor la zona profesională, eu, consider că România are multe de oferit, depinde de noi și de oamenii care vin din urmă! Din păcate, se observă și un trend al neimplicării tinerilor sau al pregătirii lor profesionale precoce! Tinerii de azi abandonează destul de ușor, nu sunt dispuși să muncească, să se sacrifice! Munca în bucătărie este foarte dificilă, cere mult de la tine ca om! Trebuie să iubești meseria asta! Să o faci de drag, nu doar cu scopul de a câștiga bani! Sunt probele de ambele părți, și din partea angajatorului dar și a angajatului!
În acest moment sunt dedicat formării profesionale, atât pentru cei interesați să obțină o diplomă în acest domeniu, cât și pentru cei care doresc să își imbunătățească abilitățile în bucătărie! Colaborez cu școli de pregătire profesională. De circa un an, mi-am deschis propria mea școală de cooking, T-Gall, școală, unde încerc să împărtășesc din experiența mea profesională cursanților mei.
Profesional, sunt implicat în mai multe proiecte și, cel mai recent este restaurantul pe care îl voi conduce și unde doresc să îmi pun amprenta. Însă, aceasta este o surpriză pe care încă o păstrez!
Familia te sprijină în demersul tău în dezvoltarea artei culinare?
Ce pot spune despre sprijinul familiei? Fără acest sprijin, nu aș fi unde sunt acum! Nu aș fi omul care sunt! Datorez enorm familiei!
Ce nu îți place în zona asta la noi? Ce ai schimba?
Din experința mea și discuțiile cu alți colegi de branșă, cazuri, pot spune, că sunt: probleme cu angajarea personalului calificat! Seriozitatea de ambele părți. Tipul de management este unul mai puțin profesional! Sunt oamenii cu bani, care consideră că ei știu tot! Îți cer părerea, însă nu țin cont de părerea unui profesionist! Sunt dezamăgitoare aceste cazuri! Nu știu dacă aș putea să schimb! Însă, pot alege să nu lucrez cu acest tip de management! Însă, există și cazuri fericite, nu doar cele negative!
Ai un băiat de 14 ani. Este și el pasionat de cooking?
Băiețelul meu, da, este pasionat de bucătărie! Nu-l forțez! Gătim acasă, încerc să-i transmit pasiunea, îl ajut cu sfaturi, de gătit și de ce gătim, pașii și ordinea în care gătim și organizarea! Este foarte impoartant să pornească cu regulile de bază bine învățate! Gătim de 2-3 ori pe săptămână împreună.
Cum îți place să ți se spună? Chef sau Masterchef?
În orice bucătărie, există disciplină! Chiar dacă sunt o persoană sociabilă, în bucătărie mă transform! Acolo este domeniul meu în care îmi place să am controlul total! Există un respect față de oamenii cu care lucrez, echipa mea! Nu cer sau nu impun să mi se spună Chef! Dar, ei știu cine este Chef-ul!
Care e combinația ta cea mai tentantă în bucătărie?
Combinația cea mai tentantă! Îmi plac fructele de mare și peștele! Dar, mereu țin cont de preferințe, alergii, ale invitaților sau clienților mei!
Ce nu-i lipsește niciodată unui chef din frigider?
Ce nu îmi lipsește niciodată din șifonier- frigider? Pues, creo Que…la Luz! Glumesc! Un Chef ar trebui să obțină un preparat cu orice ar avea prin frigider sau prin cămară! Nu am ceva anume! Îmi place să improvizez.
Ai mai participa la un concurs de gătit sau visezi să faci parte dintr-un juriu de specialitate?
Aș participa la un show culinar, dar, doar ca jurat! Asta da! Mi-ar face plăcere să încerc această experiență!
[ad_2]
Source link