[ad_1]
Chef Sorin Bontea prezintă rețeta tradițională de salam de biscuiți. În ce stă secretul gustului copilăriei, dar și cât de repede se face, vă prezintă chiar el rețeta pas cu pas.
Chef Sorin Bontea își prezintă rețetele pe rețelele de socializare. Juratul Chefi la cuțite se filmează în timp ce gătește și dezvăluie secrete importante din bucătărie. De această dată, Sorin Bontea a preparat un salam de biscuiți tradițional, așa cum se făcea pe vremea copilăriei lui.
„Pe vremea mea, desertul vedetă al întâlnirilor pe care le organizam pe acasă era fără doar și poate salamul de biscuți. Pentru că urmează câteva zile libere, oameni de sărbătorit în perioada ce urmează, m-am gândit să împărtășesc cu voi această rețeta. E simplă, rapidă și ușor de făcut. Are și un secret: un gust intens de ciocolată.
Weekend frumos și La mulți ani în avans sărbătoriților!”, a scris Sorin Bontea la postare.
Ingrediente:
200g biscuiți
120g ciocolată
100g zahăr
50g unt
100ml lapte
20g cacao
esență de rom
apă de trandafiri
Mod de preparare:
1️⃣ Rupe ciocolata în bucățele și topește-o la bain-marie timp de 5 minute.
2️⃣ Peste ciocolata topită, adaugă untul și amestecă până se încorporează. Lasă amestecul să se răcească.
3️⃣ ÎDupă ce s-a topit untul, adaugă zahărul, apa de trandafiri, esența de rom și amestecă bine.
4️⃣ După ce s-au încorporat, adaugă cacao și mixează totul.
5️⃣ Adaugă laptele puțin câte puțin, amestecând. Ia amestecul de pe foc.
6️⃣ După ce ciocolata s-a temperat un pic, adaugă biscuiții rupți cu mâna peste compoziție și amestecă foarte bine.
7️⃣ Toarnă compoziția pe o folie de plastic, rulează strâns și securizează capetele.
8️⃣ Bagă salamul de biscuiți la frigider pentru câteva ore până când se întărește.”, a precizat chef Sorin Bontea pe contul său de Instagram.
Chef Sorin Bontea prezintă o rețetă de tocăniță pentru toamnă. Care este îngredientul secret al celebrului bucătar.
Chef Sorin Bontea a făcut furori cu o postare de pe rețelele de socialziare. Juratul Chefi la Cuțite s-a fotografiat gătind tocăniță, însă în scurt timp, a primit o avalanșă de reacții. Cum era de așteptat, cele mai multe întrebări, au fost legate de rețeta sa pentru preparatul tradițional delicios.
Chef Sorin Bontea, rețetă de tocăniță pentru toamnă. Deși la bază, acest fel de mâncare se gătește la ceaun, pe pirostrii, gospodinele au adaptat rețetea și o pregătesc ori de câte ori vor să răsfețe pe cei dragi. Iar cu rețeta chefului Sorin Bontea, cu siguranță toți vor vrea să afle secretul.
Așadar, pentru o tocăniță extrem de bună și gustoasă, chef Sorin Bonea dezvăluie că bucata de carne de vită, trebuie tăiată în formă de cuburi, de mărimea unghiei. Citește rețeta aici.
Foto: Facebook
[ad_2]
Source link