[ad_1]
Dacă obișnuiești să faci patul imediat după ce te trezești, trebuie să știi că acest obicei este dăunător. Specialiștii explică la ce pericol ne expunem în fiecare dimineață.
În ciuda obiceiului de a face patul în fiecare dimineață, un studiu publicat recent de Universitatea Kingston (din Londra, Marea Britanie) a arătat că această activitate nu este pe atât de bună pe cât credeam, având chiar efecte negative asupra sănătății.
Cercetătorii au arătat că cearceafurile și cuvertura perfect întinse fac patul un loc ideal pentru acarieni. Astfel, le oferim acestor paraziți un culcuș și o viață mai lungă. Atunci când îți faci patul dimineața, acoperi acarienii care s-au instalat în lenjerie.
Ca să scăpăm de acarieni, ar fi bine să lăsăm patul nefăcut, să aerisim camera și să permitem soarelui și aerului curat să intre în casă. Acarienii mor din cauza soarelui și a aerului proaspăt.Dacă facem patul dimineața, atunci există o probabilitate destul de mare să suferim de anumite afecțiuni: astm, eczeme sau dermatite, rinită alergică, diferite alte forme de alergii și chiar insomnie.
Cât de des trebuie să schimbăm lenjeria de pat
Lenjeria de pat trebuie schimbată o dată la o săptămână sau la două săptămâni cel târziu. Motivul pentru care schimbăm lenjeria de pat este, în primul rând, pentru a ne menține spațiul de dormit curat. Cearșafurile trebuie schimbate la câteva zile, mai ales dacă suferim de alergii sau astm, dacă transpirăm excesiv sau dacă am învățat animalele de companie să doarmă în pat.
De asemenea, lenjeria trebuie igienizată dacă suferim de o infecție sau avem anumite leziuni pe corp. Cearșafurile din bumbac și in se spală ușor, dar cele din mătase sau satin sunt foarte pretențioase. Cel mai bine este să verificați întotdeauna instrucțiunile de spălare de pe eticheta lor, existând unele situații în care lenjeria trebuie curățată chimic.
Ce se ascunde în lenjeria de pat
- Celule moarte: de pe pielea ta se desprind zilnic aproximativ un milion de celule moarte, multe din ele în timpul somnului
- Sebum (grăsime naturală a pielii care se secretă şi noaptea, deci ajunge şi pe lenjerii)
- Transpiraţie Secreții ale corpului
- Resturi de mâncare
SURSA FOTO: Social Media
[ad_2]
Source link