[ad_1]
Varza murată este un aliment adorat de majoritatea românilor în sezonul rece. Iar gospodinele au diverse rețete atunci când vine vorba despre prepararea ei. Iar multe gospodine folosesc aspirina pentru a face varză murată. Pare o idee bizară, dar în realitate este un truc genial la care cu siguranță veți apela în viitor.
Rolul aspirinei în varza murată:
- Aspirina este un conservant care poate prelungi semnificativ durata de valabilitate a piesei de prelucrat. Odată cu aceasta, varza nu va fermenta
- Aspirina accelerează varză murată. Folosind acest aditiv, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la sterilizarea conservelor și a capacelor. Și acest lucru economisește mult timp și efort.
- Ajută la menținerea consistenței varzei murate. Va rămâne suculent și crocant pentru o lungă perioadă de timp și nu va schimba culoarea și aroma.
Varză murată fierbinte cu aspirină
Ingrediente:
- trei capete de varză mijlocie;
- șase morcovi mari;
- două linguri de sare;
- două linguri de zahăr granulat;
- litere de apă;
- trei lingurite de esenta de otet 70%;
- 9 boabe de piper negru;
- trei tablete de acid acetilsalicilic;
- 6 frunze de dafin.
Pentru decapare, se aleg în principal soiuri de varză mediu-târzii. Primul pas este sterilizarea conservelor. Recipientele trebuie spălate bine cu apă caldă, cu adaos de sodă. Apoi, încep să pregătească legume. Varza trebuie spălată sub apă curgătoare și frunzele superioare stricate trebuie îndepărtate. Morcovii sunt curățați, spălați și răzuți pe o răzătoare grosieră. Apoi puneți legumele tocate într-un castron mare și le amestecați.
Apoi, treceți la prepararea saramurii. Pentru aceasta, apa preparată este turnată într-o cratiță și se adaugă sare și zahăr granulat. Apoi recipientul se pune pe foc și se fierbe. Imediat după, tigaia este scoasă din aragaz și lăsată o vreme pentru a permite saramurii să se răcească ușor.
Saramura încă caldă este turnată în cutii de trei litri. Apoi, trei boabe de piper negru, două foi de dafin și se pune câte o tabletă de acid acetilsalicilic în fiecare. Fiecare recipient este umplut pe jumătate cu un amestec de legume. După aceea, aceeași cantitate de condimente și aspirină este aruncată din nou în borcane. Apoi puneți varza rămasă cu morcovi în recipient și adăugați din nou piper, lavrushka și aspirină, potrivit gardenlux.
Ulterior, conservele sunt acoperite cu capace de plastic (sunt doar acoperite, dar nu dopate) și lăsate într-o cameră caldă timp de 12 ore. Procesul de fermentare va începe în curând. Pentru a elibera gaz din piesa de prelucrat, este necesar să străpungeți conținutul cu un băț de lemn de mai multe ori. După ce au trecut alte 12 ore, varza va trebui străpunsă din nou cu același băț. În etapa finală, la fiecare borcan se adaugă câte o linguriță de esență de oțet. După aceea, borcanele sunt bine sigilate și duse într-o cameră rece pentru depozitare suplimentară.
Metoda rece de decapare varză cu aspirină pentru iarnă
Ingrediente:
- trei capete mici de varză;
- cinci sau șase morcovi, în funcție de mărime;
- 4,5 litri de apă;
- două linguri de zahăr granulat;
- o lingură de sare de masă;
- zece boabe de piper negru;
- 2,5 linguri de oțet 9% masă;
- șase frunze de dafin;
- acid acetilsalicilic.
Gătitul verzei începe cu saramura, deoarece trebuie să se răcească complet. Se toarnă toată apa în tigaie, se adaugă zahăr, sare și toate condimentele. Conținutul se fierbe, oțetul se toarnă și se scoate de pe foc. Saramura este pusă deoparte, iar apoi se spală și se toacă varza. Morcovii se curăță și se rad pe o răzătoare grosieră. Apoi legumele se amestecă fără a fi măcinate și se așază în borcane. Recipientele trebuie mai întâi spălate și sterilizate pe abur. Apoi, legumele trebuie umplute cu saramură răcită. La final, trebuie să puneți două comprimate de acid acetilsalicilic în fiecare borcan.
SURSA FOTO: Social Media
[ad_2]
Source link