[ad_1]
Ingredientul secret pe care Sorin Bontea îl foloseşte în reţeta de ardei umpluţi. Celebrul bucătar de la Chefi la cuţite a venit recent în ajutorul gospodinelor care îl urmăresc cu o reţetă inedită. Ca de fiecare dată a împărtăşit cu acestea şi câteva trucuri care le vor fi de mare ajutor în bucătărie. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci pas cu pas.
De-a lungul timpului, multe dintre gospodine au încercat tot felul de reţete de ardei umpluţi. Sorin Bontea a dezvăluit recent cum poţi obţine acest fel de mâncare delicios. Cu siguranţă ai în bucătărie toate ingredientele. Iată de ce ai nevoie.
Ingrediente
- ardei grași;
- 40 grame orez (la 100 grame carne);
- ceapă, după gust și preferințe;
- carne tocată de porc;
- pastă de tomate;
- condimente: sare, piper;
- ulei de floarea-soarelui/măsline.
Pe lângă toate aceste îngrediente, juratul de la Chefi la cuţite adaugă întotdeauna în carnea pentru ardeii umpluți cimbru. Este un ingredient des utilizat în diverse tipuri de mâncare, pentru a le stimula aroma și a intensifica gustul preparatului.
Mod de preparare
- Pune uleiul la încins într-o tigaie.
- Curăță, spală și toacă ceapa.
- Adaugă ceapa în ulei și călește-o până devine aurie.
- Pune o lingură de pastă de tomate deasupra cepei.
- Adaugă orezul în tigaie și lasă amestecul la călit 1 minut.
- Lasă compoziția la răcit, iar în acest timp pregătește carnea.
- Pune în carne sare, piper și cimbru și amestecă compoziția.
- Spală și pregăteşte ardeii pentru a fi umpluți.
- Formează un amestec din două linguri de pastă de tomate, apă, puțin cimbru, sare și piper.
- Umple ardeii cu compoziția pe bază de carne și orez.
- Pune ardeii într-o tigaie cu puțin ulei încins și lasa-i la prăjit cât să prindă culoare.
- Pune sosul de roșii, după ce a dat în foc, peste ardei.
- Bagă ardeii la cuptor, la 170 de grade, până când fierb foarte bine.
Sursă foto: social media
[ad_2]
Source link