[ad_1]
Mihaela Bilic, dieta de vară ușoară și fără înfometare! Ce ar trebui că pui în farfurie pentru o siluetă de invidiat!
Medicul nutriționist ne-a dezvăluit ce alimente ar trebui să consume pe perioada verii, dar și care sunt cele de care ar fi bine să nu te atingi!
Mihaela Bilic, sfaturi să nu ne îngrășam pe timpul verii
Vine vara… bine-mi pare! Ce planuri ai pentru cele două luni de vară rămase?
Doar două luni au mai rămas? Sper să-mi ajungă pentru câte mi-am propus! În primul rând, nu vreau să ratez niciun festival, îmi plac nopțile lungi de vară cu muzică în difuzoare. Am nevoie și de lenevit la soare 2-3 săptămâni undeva în sudul Franței, ca să fie cu pâine, brânză și vin din belșug. Până începe noul sezon din Doctor de bine, musai trebuie să fac și o vizită în Toscana la strâns de struguri și măsline…
Care este destinația de vis pentru o vacanță pe timp de vară?
Eu sunt o persoană care iubește muntele și pădurea, așa că destinația mea de vis ar fi la răcoare printre brazi, indiferent că este vorba despre Munții Alpi sau Carpați. Să fie rustic, cât mai aproape de natură. Chiar am început să-mi construiesc o casă de lemn în satul unde m-am născut, pe Valea Prahovei. Nu e gata, așa că amân pentru vara viitoare vacanța la răcoare!
„Când vine vorba despre siluetă și formă fizică, nimic nu funcționează miraculos, peste noapte”
Există o rețetă minune pentru un a avea un corp frumos și tonifiat în timpul anotimpului călduros?
Când vine vorba despre siluetă și formă fizică, nimic nu funcționează miraculos, peste noapte. Chiar putem spune că felul în care arăți reflectă rezultatele faptelor tale din ultimele 6 luni, un an. Dacă vrem să fim în formă în sezonul estival, trebuie să ne apucăm de treabă din ianuarie și asta înseamnă alimentație echilibrată, plus activitate fizică regulată. Nu greutatea contează, ci tonusul pielii și al mușchilor, iar asta se face cu sport, nu cu dietă.
Ce alimente recomanzi să fie consumate pe timp de vară?
Vara este momentul în care piața este plină de culoare, deci umpleți farfuria cu legume! Indiferent că sunt proaspete sau gătite sub formă de salată, tocăniță sau supă cremă, legumele pot fi mâncate pe săturate și pentru siluetă, și pentru sănătate. Produsele lactate fermentate de tip iaurt sana sau chefir trebuie incluse în meniul de vară, întrucât hidratează, remineralizează și au efect probiotic. Dacă sunteți la mare, completați masa cu pește!
Mihaela Bilic: „Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare”
Dar ce alimente sunt de evitat în astfel de timpuri călduroase?
Evitați produsele cu conținut crescut de sare, întrucât acestea cresc riscul de deshidratare: mezeluri și brânzeturi, sosuri, produse ultra procesate, ronțăieli de tipul chipsuri sau sticksuri, migdale și alune. Excesul de grăsime poate duce la indigestie, așa că evitați prăjelile, tochiturile și produsele gătite pane. Nu în ultimul rând, atenție la dulciuri! Conțin grăsimi și zahăr din belșug, care afectează și silueta, și sănătatea. Consumați fructe și înghețată, sunt cel mai echilibrat desert.
Retenția de apă din organism este o problemă cu care din ce în ce mai multe persoane se confruntă. Ce trebuie să consumăm pentru a scăpa de ea?
Retenția de lichide apare în urma unui consum de alimente sărate și dispare de la sine în câteva zile. Ca să evitați acest fenomen, eliminați solnița de pe masă și puneți accentul pe mâncarea gătită cu multe ierburi aromate și condimente, fără adaos de sare. Renunțați la produse ambalate și semipreparate, mâncați legume la fiecare masă, deoarece conțin multe fibre și minerale care previn retenția de lichide.
„Balonarea este un alt fenomen neplăcut, care se datorează consumului de carbohidrați”
Dar ce preparate trebuie să evităm astfel încât corpurile noastre să nu fie umflate?
Balonarea este un alt fenomen neplăcut, care se datorează consumului de carbohidrați: pâine, paste făinoase, pizza și sendvișuri. Glutenul, o proteină din cereale, poate produce inflamație intestinală. Glucidele din făinoase sunt și ele responsabile de retenția de lichide. Fiecare moleculă de glucoză „ține” în organism 4 molecule de apă. Vreți un abdomen plat? Atunci eliminați din dietă toți carbohidrații: amidonul din cereale și făinoase, lactoza din laptele dulce și fructoza din fructe!
Mihaela Bilic: „Cantitatea de grăsime de pe abdomen și circumferința taliei în centimetri arată consumul de zahăr al unei persoane”
Cu toții vrem să arătăm cât mai bine la plajă sau la piscină. Ce trebuie să facem ca să nu fim balonați și să scăpăm de… burtică?
Cantitatea de grăsime de pe abdomen și circumferința taliei în centimetri arată consumul de zahăr al unei persoane. Când spun zahăr, mă refer la dulciuri de orice fel (inclusiv fructe în exces), miere, sucuri naturale sau carbogazoase și alcool. Nu contează că este vorba de zahăr alb sau brun, tot zahărul îngrașă la fel! De fapt, molecula de fructoză din zahăr, miere, fructe și alcool se metabolizează în ficat, care face din ea grăsime pe burtă. Vreți să scăpați de „colăceii” de pe abdomen? Am să vă dau o veste „amară”: proteine și legume, ăsta e secretul!
[ad_2]
Source link