[ad_1]
Din patru dovlecei și un cartof faci cea mai ușoară și grozavă plăcintă. Toată lumea va vrea rețeta. Plăcinta bunicii din patru dovlecei și un cartof! Rețetă simplă, rapidă și ieftină.
Pentru că tot este toamnă și bucătăria bunicii mirosea extraordinar în acest sezon, vă prezentăm o rețetă specială. Plăcinta bunicii pe care o prepara în fiecare început de toamnă. Are doar două ingrediente de bază și se prepară foarte simplu și rapid. Iar de gust nici nu mai încape îndoială că este unul desăvârșit.
Ingrediente plăcinta bunicii din patru dovlecei și un cartof
4 dovlecei
1 cartof mare
100 g de făină
100 g brânză scamorza tăiată în felii
100 g șuncă fiartă tăiată în felii
3 ouă
2 linguri de ulei de măsline
Câteva linguri de brânză parmezan rasă
Câteva linguri de pesmet
Suficient piper
Suficientă sare
Preparare plăcinta bunicii din patru dovlecei și un cartof
În primul rând se tocesc dovleceii, se dau pe răzătoare, se așază pe o farfurie și se sărează, pentru ca aceștia să se scurgă bine de excesul de apă.
Acum curățați și dați cartoful pe răzătoare, stoarceți-l cu mâinile pentru a îndepărta amidonul și puneți-l într-un castron mare.
Acum stoarceți și adăugați în cartofi dovleceii, ouăle, sarea, piperul și puțin ulei, amestecați cu o spatulă, adăugați făina și amestecați bine până când ingredientele sunt bine integrate.
După ce acest lucru este gata, ungeți și pudrați cu pesmet fundul unei forme de copt dreptunghiulare din ceramică, întindeți deasupra o parte din amestec, umpleți cu șuncă, brânză scamorza și un strop de parmezan, acoperiți cu mai mult amestec rămas, din nou puțin pesmet și un strop de ulei.
La final, se coace în cuptorul preîncălzit timp de 35 de minute la o temperatură de 200°C. Când este gata, se aduce la masă încă fierbinte și se taie în felii.
Foto: Capturi YouTube
[ad_2]
Source link