[ad_1]
Rețetă murături asortate. Este perioada din an în care gospodinele pregătesc murăturile pentru iarnă. Iată câteva trucuri pentru a se menține tari multe luni la rând.
Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei să obții murăturile perfecte, ferme și crocante:
1. Sarea, foarte importantă. Murăturile nu pot fi obținute cu orice tip de sare. În niciun caz nu trebuie să adaugi sare iodată, deoarece se vor strică. Cumpără sare specială pentru murături.
2. Adaugă condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare murăturilor. Acestea împiedică bacteriile
rele să se înmulțească și să strice murăturile. Este obligatoriu să adaugi hrean, usturoi, semințe de muștar și mărar uscat.
3. Atenție la borcan! Borcanul în care pui murăturile trebuie să fie curat și dezinfectat, iar capacul trebuie să se închidă etanș. Altfel, riști ca murăturile tale să iasă moi sau chiar să se strice.
Rețeta ideală de murături asortate puse la borcan, pentru iarnă
Ingrediente:
gogonele
țelină
morcovi
conopidă
ardei coarnă
varză roșie
ardei iuți
hrean
usturoi
frunze de țelină
sare
oțet
Rețetă murături asortate. Mod de preparare:
Se spală legumele. Morcovii se taie rondele, țelina felii și conopida se desface în buchețele.
Se așează toate legumele în borcane, intercalând și bucăți de varză roșie, grăunți de usturoi, hrean, ardei iuți și coarnă, frunze de țelină.
Se face o saramură: la 10l de apă, 500g sare și 250ml oțet.
Se pune apă la fiert, se adaugă sarea și se fierbe 10 minute, apoi se ia de pe foc, se adaugă oțetul, se amestecă bine și se toarnă fierbinte în borcane, peste legume, scrie bzi.ro.
Ardei copți la borcan ca la bunica. Rețetă fără conservanți și foarte simplă. Vă prezentăm o rețetă pentru cămara de iarnă delicioasă și foarte simplă.
Ardei copți la borcan ca la bunica. Ingrediente necesare:
- Ardei copți
- Frunze de țelină
- 1-2 fâșii hrean
- Sare, ulei
- Usturoi (opțional)
Mod de preparare:
- Alegem ardei cărnoși, sănătoși și fără lovituri sau pete. Îi coacem, îi curățăm și îi lăsăm la răcit.
- Zeama lăsată de ardei nu se aruncă: o folosim dacă punem ardeii la borcane.
- Umplem borcanele cu ardeii copți, adăugăm și zeama, hreanul, felii de usturoi, câteva frunze de țelină și un vârf de cuțit de sare.
- Completăm cu ulei și închidem ermetic borcanele cu capace.
- Punem la baza unei cratițe un prosop și așezăm borcanele deasupra. Turnăm și apă în cratiță, cât să ajungă până la capace și punem pe foc.
- Din momentul în care apa din cratiță dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute.
- Oprim focul și le lăsăm să se răcească în cratiță, până a doua zi.
[ad_2]
Source link